ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΕ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ 5G ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ!

12 πως και γιατί για την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία
Τί πρέπει να γνωρίζουν οι ενεργοί πολίτες για να προστατευθούν από την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία, (ΗΜΑ) τα επίπεδα της οποίας αυξάνονται ανησυχητικά και επικίνδυνα με επιπτώσεις στην Δημόσια Υγεία. Ποιες είναι επιπτώσεις στην υγεία, ποια τα συμπτώματα, οι παρενέργειες, αλλά και η σωστή χρήση της ασύρματης επικοινωνίας και ποια είναι τα επικίνδυνα όρια της κατάχρησης.

01. Γιατί παγκοσμίως αναπτύσσονται σοβαρά κινήματα για την προστασία από την Μη Ιονιζουσα Ακτινοβολία, EMF/RF της ασύρματης επικοινωνίας (Κινητή Τηλεφωνία, Wi Fi, Smart Meters, 5G κλπ.); Η ραγδαία, άτακτη και πιεστική εισβολή της ασύρματης τηλεπικοινωνίας στην ζωή όλων μας, προκαλεί τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να αναρωτηθούν αν η καθημερινή και παρατεταμένη έκθεση του ανθρώπου στις ακτινοβολίες αυτές έχει δυσμενείς επιπτώσεις και βλάβες στην υγεία. Η απάντηση ήρθε και συνεχίζει να έρχεται καθημερινά μέσα από εκατοντάδες επιστημονικές μελέτες, πειράματα και εργασίες που πιστοποιούν πέρα από κάθε αμφιβολία τις καταιγιστικές αρνητικές επιπτώσεις από την παράλογη χρήση της ασύρματης επικοινωνίας.

02. Τα όρια ασφαλείας που υιοθετεί το Κράτος είναι ασφαλή αν και βασίζονται σε όρια του 1998; Το κράτος αρκέστηκε να εφαρμόσει όρια με αναφορά στα όρια του 1998, ενός ανεξάρτητου φορέα “χωρίς επιστημονικό” υπόβαθρο, και χωρίς να έχουν προηγηθεί έρευνες και μελέτες, ενώ χιλιάδες επιστημονικά συγγράμματα έχουν δημοσιευθεί και μας προειδοποιούν για πολλαπλά και σύνθετα προβλήματα υγείας από το 2000 μέχρι σήμερα. Δεκάδες εκκλήσεις επιστημόνων και ιατρών δεν έχουν εισακουσθεί, ενώ οι βλάβες υγείας είναι ήδη πολλές και τεκμηριωμένες. Με τον ίδιο τρόπο το κράτος αρνείται να ακούσει οτιδήποτε θα έθετε σε κίνδυνο την άτακτη και δυναμική ανάπτυξη των ασύρματων δικτύων των εταιρειών. Είναι γεγονός ότι η νομοθεσία και τα όρια ασφαλείας που είναι σήμερα σε ισχύ προφυλάσσουν τις εταιρείες και όχι τους πολίτες.

03. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, εσείς είστε ενήμεροι ποια είναι η αλήθεια και τι πραγματικά ισχύει? Ο οργανισμός ICNIRP είναι ένας ιδιωτικός οργανισμός με στελέχη εκλεγμένα αρχικά μέσα από την βιομηχανία τηλεπικοινωνιών. Πανεπιστημιακοί διεθνούς κύρους, σύμφωνα με πολυετή έρευνα και δημοσιευμένες μελέτες ζητούν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) την άμεση αλλαγή των ορίων έκθεσης. Πρόσφατα η Ρωσική Εθνική Επιτροπή Προστασίας για τη Μη-Ιονίζουσα Ακτινοβολία (RNCNIRP) με επιστολή της προς τον Π.Ο.Υ, καταδεικνύει την ανάγκη αυτή και καταγγέλλει τη στενή σχέση που έχει με τον ιδιωτικό και τον μη ιδιαίτερα επιστημονικό ICNIRP, πράγμα που κλονίζει την αξιοπιστία των συμπερασμάτων του, δεδομένου ότι για τα όρια του 1998 δεν είχαν προηγηθεί επιστημονικές μελέτες. Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος ο Π.Ο.Υ. έχει κατατάξει την ΗΜΑ στην κατηγορία των δυνητικά καρκινογόνων παραγόντων από το 2011. Η Πρόσφατη διεθνής έκκληση (2018) του ογκολόγου καθηγητή L Hardel “EMF Call” εξηγεί διεξοδικά γιατί τα όρια της ICNIRP του 1998 δεν είναι αποδεκτά, δεν είναι ασφαλή και δεν προστατεύουν την υγεία του ανθρώπου. Κατ’ επέκταση, τα όρια που υιοθετεί το Ελληνικό κράτος με αναφορά στα όρια της ICNIRP του 1998 είναι και αναξιόπιστα και πρωτίστως μη ασφαλή.

04. Nα σταματήσουμε την εξέλιξη της τεχνολογίας; Το 5G και το Internet οf Things (ΙοΤ) είναι το μέλλον; Η εξέλιξη μπορεί να υπάρχει προς όφελος του ανθρώπου και του περιβάλλοντος, σε αρμονία όμως με τους φυσικούς νόμους. Αντιθέτως μία τεχνολογία που θα δημιουργεί συνθήκες πολλαπλών ασθενειών και ηλεκτρομαγνητικής μόλυνσης δημιουργεί ένα μέλλον εφιαλτικό για τον άνθρωπο, τα ζώα, και την ίδια την φύση. Αυτός ο σχεδιασμός γίνεται και εξελίσσεται χωρίς εμείς να ερωτηθούμε και χωρίς να υπολογισθούν οι συνέπειες για τον άνθρωπο. Θα επιτρέψουμε την υλοποίησή του;

05. Πώς προκαλείται η βλάβη στον άνθρωπο από την ΗΜ ακτινοβολία;
α. Αυξάνοντας τη θερμοκρασία των ιστών όταν η πηγή (κινητό ή οποιοσδήποτε πομπός ραδιοσυχνοτήτων) είναι κοντά στο σώμα μας, η ακτινοβολία έχει και ένταση και χρονική διάρκεια και προκαλεί τοπικά φαινόμενα στον εγκέφαλο όπως κεφαλαλγία, ζάλη αλλά και αλλοίωση των κυττάρων και των ιστών σε άλλα μέρη του σώματος .
β. Προκαλώντας πόλωση των μορίων του νερού στα κύτταρα, αφαιρώντας ιόντα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ελεύθερες ρίζες (ασταθή κύτταρα) που αυξάνουν την πιθανότητα καρκινογένεσης. Πρόσφατη μελέτη (2016) που διεξήγαγε το Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας (NTP- National Toxicology Program) του Εθνικού Ινστιτούτων Υγείας (NIH-National Institute of Health των ΗΠΑ), έρευνα που ενέκρινε και η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) συσχέτισε τη δημιουργία όγκων στον εγκέφαλο και στην καρδιά σε πειραματόζωα (ποντίκια). Πολλές άλλες μελέτες ανεξάρτητων διεθνών επιστημόνων και φορέων καταλήγουν σε παρόμοια συμπεράσματα με ανάλογα πρόσφατα ευρήματα και από το Ramazzini Institute της Ιταλίας.
• Να σημειωθεί ότι τα σημερινά όρια ασφαλείας αναφέρονται επιλεκτικά μόνο στις θερμικές επιδράσεις της ΗΜΑ ενώ σημαντικές επιδράσεις έχουν παρατηρηθεί μετά από μακροχρόνια έκθεση που δεν επιφέρει αναγκαστικά θερμικές αλλοιώσεις στον ανθρώπινο ιστό.
• Στην ιατρική έχει αναγνωριστεί η διαταραχή υπερευαισθησίας που ονομάζεται ιδιοπαθής περιβαλλοντική δυσανεξία και αποδίδεται σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία (idiopathic environmental intolerance attributed to electromagnetic fields – IEI-EMF). Έτσι περιγράφεται με σχετική ακρίβεια αυτό που κάποιοι αποκαλούν απλοϊκά «αλλεργία στο Wi-Fi». Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα συνηθέστερα από αυτά είναι η κόπωση, η δυσκολία συγκέντρωσης, η ζαλάδα, η ναυτία, η ταχυπαλμία, η διαταραχή της πέψης, το κοκκίνισμα της επιδερμίδας, το μούδιασμα και το αίσθημα ζέστης. Η ένταση των συμπτωμάτων ποικίλλει από ήπια έως εξαιρετικά μεγάλη. Ίσως μια εξαιρετικά δυσμενής και μία μη ανατρέψιμη βλάβη είναι αυτή του φράγματος αίματος / εγκεφάλου (Blood Brain Barrier) πού δικαιολογεί και την έξαρση της νόσου Alzheimer.

06. Κατοικώ κοντά σε σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας. Υπάρχει κίνδυνος; Η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία μας λέει: όσοι ζουν κοντά σε σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας αύξησαν τον κίνδυνο ανάπτυξης:
• Πονοκεφάλων • Προβλημάτων μνήμης • Ζάλης • Κατάθλιψης • Προβλημάτων ύπνου. Αναζητήστε τις δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες πάνω στην Η/Μ ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων που έδειξαν εκτός από τα παραπάνω, βλάβη στο σπέρμα, τροποποίηση στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, νευρολογικά συμπτώματα, ορμονικές διαταραχές, αυτισμό, και καρκίνο. Τα υφιστάμενα όρια κατά γενική παραδοχή ευνοούν την κινητή τηλεφωνία και την βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών, όχι όμως στον άνθρωπο.

07.  Χρησιμοποιώ το κινητό μου για σύνδεση στο διαδίκτυο και στο σπίτι συνδέομαι μέσω του Wi-Fi. Μπορεί αυτό να επηρεάσει την υγεία μου; Οι συσκευές αυτές εκπέμπουν ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων και αναλόγως μοντέλου και προδιαγραφών μπορεί να αυξήσουν την έκθεση μας σε υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας. Πρόσφατα στην Γαλλία αποκαλύφθηκε ότι οι γνωστότερες εταιρείες της βιομηχανίας κινητών παραπλανούν τους καταναλωτές, με πλασματικές τιμές SAR (βαθμός απορρόφησης ακτινοβολίας από τους ιστούς) αφού είναι κατά πολύ υψηλότερες από αυτές που αναγράφουν οι εταιρείες στις συσκευές (σκάνδαλο «PHONEGATE»). Ασφαλής πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι μόνο η ενσύρματη που συνδυάζεται με μηδενική ακτινοβολία και εξασφαλίζει ταχύτητα αλλά και ασφάλεια από τυχόν παρεμβολές .

08. Πως μπορούμε να προστατευθούμε;
Μην εκτίθεστε άσκοπα σε ασύρματη ακτινοβολία, στο σπίτι ή στο γραφείο κάντε χρήση της σταθερής γραμμής τηλεφώνου, χρησιμοποιείστε ενσύρματη σύνδεση για πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω υπολογιστή ή Lap top ώστε να παραμένει το Wi Fi κλειστό και να μην ακτινοβολεί μέσα στο σπίτι ή τον χώρο εργασίας. Μην βάζετε το κινητό στην τσέπη σας ή κοντά στο σώμα σας, και κρατείστε το μακριά κατά την διάρκεια του ύπνου. Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω σταθερής σύνδεσης σας προσφέρει και ταχύτητα και ασφάλεια. Τα τηλεφωνήματα μέσω κινητού θα πρέπει να περιοριστούν σε διάρκεια και συχνότητα διότι άλλως εμείς οι ίδιοι υπερφορτώνουμε το δίκτυο και προκαλούμε τον πάροχο να πυκνώσει τον αριθμό των κεραιών στην περιοχή μας. Μάθετε να αναγνωρίζετε τις πηγές ακτινοβολίας, η μακροχρόνια παραμονή σε χώρους με υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα και σοβαρά προβλήματα υγείας. Μάθετε ποια είναι τα συμπτώματα υγείας μετά από παρατεταμένη έκθεση σε Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία ώστε να μπορείτε να πάρετε μέτρα για την μείωση της έκθεσης. Αποφεύγετε την άσκοπη χρήση του κινητού, βάλε τον εαυτό σου σε μια προγραμματισμένη ηλεκτρονική δίαιτα όπως ακριβώς και για την μείωση του βάρους και καταπολέμησε την εξάρτηση σου από το κινητό. Το digital detoxing είναι σήμερα μια αγωγή που μπορούμε και επιβάλλεται να εφαρμόσουμε μόνοι μας.

09. Ποιά είναι τα δικαιώματά μας;
• Το Σύνταγμά μας στο άρθρο 5 προβάλλει την προστασία της ελεύθερης ανάπτυξης και της προσωπικότητας.
• Στο διεθνές δίκαιο υπάρχει η αρχή της προφύλαξης σε σχέση με τη χρήση εφαρμογών, όπως η ΗΜΑ, των οποίων η ασφάλεια αμφισβητείται. Η συνθήκη της Νυρεμβέργης δεν επιτρέπει την χρήση όπλων μαζικής καταστροφής όπως είναι οι νέες υψηλές συχνότητες της κινητής τηλεφωνίας.
Η κοινοτική οδηγία 1815/27/5/2011 μας ενημερώνει για τους κινδύνους των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και τις επιδράσεις αυτών στο περιβάλλον αλλά και για τα δικαιώματα του ανθρώπου για ένα υγειές περιβάλλον και προτείνει την μείωση των ορίων και την σωστή χωροταξική διάταξη για την ελαχιστοποίηση της περιβαλλοντικής ρύπανσης. Τίποτα όμως από αυτά δεν φαίνεται να απασχολεί και να επηρεάζει τον Έλληνα νομοθέτη. To Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με το “Resolution 1815” κοινοποιεί τις ανησυχίες του και έχει προτείνει την εφαρμογή της αρχής του ALARA, την αρχή της προφύλαξης αλλά και των αρχών της διακήρυξης του Aarhus (Aarhus Denmark 1998) που ρητά αναφέρεται στην δυνατότητα πληροφόρησης και συλλογική συμμετοχή στις αποφάσεις και προσφυγή στην δικαιοσύνη για θέματα περιβάλλοντος. Το Άρθρο 1 της διακήρυξης του Aarhus με τίτλο σκοπός (OBJECTIVES) αναφέρει: Για την συνεισφορά, προστασία και δικαιώματα κάθε ανθρώπου αυτής της γενιάς και των μελλοντικών γενεών να ζήσουν σε ένα περιβάλλον που να πληροί ικανές συνθήκες υγείας, κάθε μέλος θα εγγυάται το δικαίωμα πρόσβασης σε πληροφόρηση, συλλογική συμμετοχή στις αποφάσεις και την δυνατότητα προσφυγής στην δικαιοσύνη για θέματα περιβαλλοντικά σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης

10. Πως μπορούμε να ενημερωθούμε;
Οι παρακάτω ιστοσελίδες (στα αγγλικά) είναι πολύ ενημερωμένες με πλούσιο υλικό.
www.ehtrust.org
www.5gspaceappeal.org (και Ελληνικά) www.emfcall.org www.babysafeproject.org
www.mdsafetech.org
www.lennarthardellenglish.wordpress.com

11. Πως μπορούμε να δράσουμε;
•Επικοινωνήστε και διαμαρτυρηθείτε στις τοπικές αρχές κατά πρόσωπο. Η ΕΕΤΤ (Ελληνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) και η ΕΕΑΕ (Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας) είναι συνυπεύθυνες για τα επίπεδα ασφαλείας που το κράτος επιβάλει “ως ασφαλή”. Συνυπεύθυνοι είναι και το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και όλοι μαζί αγνοούν 20000 και πλέον συγγράμματα που όχι μόνο ενημερώνουν αλλά και τεκμηριώνουν τα προβλήματα υγείας που δημιουργεί η ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία. Και οι τέσσερεις αυτοί φορείς έχουν πρόσβαση στην επιστημονική αλήθεια και δεν δικαιολογούνται να μην την γνωρίζουν. Το κρυφτό που παίζεται πίσω από τα δήθεν ασφαλή όρια του 1998 είναι ένα έγκλημα κατά των πολιτών κάθε χώρας με αρωγούς την κάθε τοπική αυτοδιοίκηση που προσποιείται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα δημόσιας υγείας.
•Αναζητήστε την αλήθεια μέσα από τα χιλιάδες επιστημονικά συγγράμματα και τις δεκάδες εκκλήσεις ιατρών και επιστημόνων για την ζημιά που γίνεται στην υγεία.
•Μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες και γνώσεις με γνωστούς, φίλους, και γείτονες. Αναγνωρίστε συμπτώματα που προέρχονται από τα υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας
•Γίνετε κοινωνοί της γνώσης και προτείνετε γύρω σας την σωστή χρήση και όχι κατάχρηση της ασύρματης επικοινωνίας.
•Οι σημερινοί νόμοι ευνοούν οικονομικά συμφέροντα με τα οποία φαίνεται να εμπλέκονται όχι μόνον οι πάροχοι αλλά και πολλοί άλλοι φορείς που ενδεχομένως ευνοούνται οικονομικά, άμεσα ή έμμεσα από το συγκεκριμένο “έγκλημα”.

12. Το δια ταύτα Το κράτος έχει αδιάρρηκτα συμφέροντα με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Η χρόνο μίσθωση (leasing) των συχνοτήτων επιφέρει τεράστια κερδοφορία στο κράτος όπως και το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας. Τα 10 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα στην Ελλάδα έχουν μηνιαίους λογαριασμούς στους οποίους προστίθενται και τα ειδικά τέλη κινητής τηλεφωνίας μαζί με το ΦΠΑ του συνολικού ποσού του λογαριασμού. Αθροιζόμενα τα ποσά αυτά αποτελούν μια τεράστια εισροή κεφαλαίων για το κράτος επί μηνιαίας βάσης και ως εκ τούτου οι βλάβες στην υγεία παραβλέπονται. Ίσως τα πρόσθετα έξοδα της δημόσιας υγείας να υπερκαλύπτονται.

Το Ελληνικό κράτος αντιμετωπίζοντας τεράστια οικονομικά προβλήματα, βλέπει την κινητή τηλεφωνία ως ένα σημαντικό αρωγό ή μάλλον χορηγό και αυτό και μόνο βάζει τα θέματα υγείας στο περιθώριο. Τα έσοδα κάτω από αυτές τις συγκυρίες είναι όχι μόνο σημαντικά αλλά και ζωτικά έτσι που όλοι οι δημόσιοι φορείς συνδράμουν, παραβλέπουν και ηθελημένα εγκληματούν για χάρη των δημοσίων εσόδων. Φορείς όπως το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής και ο Δημόκριτος είναι αδύνατον να μην γνωρίζουν για τις επιπτώσεις στην υγεία της κινητής τηλεφωνίας. Εν τούτοις είναι πρόθυμοι να εθελοτυφλούν, να αγνοούν και να παραβλέπουν όλα τα προβλήματα με επίκεντρο την δημόσια υγεία. Τα δήθεν ασφαλή όρια του 1998, υιοθετημένα χωρίς να βασίζονται σε προηγούμενη έρευνα και μελέτη φαίνεται να ικανοποιούν όλους τους εμπλεκόμενους πλην του ανημέρωτου πολίτη που έχει κυριολεκτικά οδηγηθεί και παρασυρθεί στην δύνη και την ευκολία της ασύρματης τεχνολογίας και των ασύρματων gadgets.

Πλέον της υγείας θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πολύ σοβαρό Δημογραφικό Πρόβλημα της Ελλάδος που φαίνεται να δέχεται την χαριστική βολή αφού είναι πλήρως τεκμηριωμένα και συνδεδεμένα τα προβλήματα γονιμότητας και της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας. Η αναλγησία και η αδιαφορία του κράτους και των συνεργαζόμενων φορέων βάζει στην άκρη και αυτές τις συνέπειες προς χάριν των δημοσίων εσόδων. Η επιστημονική επιτροπή της Βουλής φαίνεται να γνωρίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα και μας ενημερώνει ότι το 2050 ο πληθυσμός της Ελλάδος θα μειωθεί κατά 2,5 Εκατομμύρια, κρύβει όμως επιμελώς τα αίτια.
Στο πρόσφατο βιβλίο του με τίτλο 5G: Great Risk for EU, US and International Health! Compelling Evidence for Eight Distinct Types of Great Harm Caused by Electromagnetic Field Exposures o Αμερικανός καθηγητής Martin Pall κάνει εκτενή αναφορά για τα προβλήματα γονιμότητας που είναι εμφανή μετά από παρατεταμένη έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και αναφέρει 18 δημοσιευμένες μελέτες για την χαμηλή γονιμότητα, τον χαμηλό αριθμό και την κακή ποιότητα των σπερματοζωαρίων, τα προβλήματα γονιμότητας του θηλυκού γένους , τα χαμηλά επίπεδα ορμονών και άλλα που συνδέων την έκθεση ακτινοβολίας με τα προβλήματα γονιμότητας. Στο ίδιο βιβλίο ο καθηγητής Martin Pall κάνει αναφορά και σε 21 διεθνείς δημοσιευμένες μελέτες για την ζημιά στο DNA του ανθρώπου και σε άλλες 35 δημοσιευμένες μελέτες που αφορούν καρκινογένεση εξ’ αιτίας της έκθεσής μας σε Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία, τέλος επεκτείνεται και σε άλλα 5 θέματα ασθενειών και συμπτωμάτων που έχουν αφετηρία τα σημερινά επίπεδα ΗΜ ακτινοβολίας.

Η πρόσφατη επιστολή (11/2018) των Καθηγητών Λ. Μαργαρίτη, Χρ. Γεωργίου, Πολ. Νικολοπούλου – Σταμάτη και του Δρος Θ. Μέτση Προς το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής με βασικά θέματα / ερωτήματα την ακτινοβολία και τις επιπτώσεις αυτής α. στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος β. στο περιβάλλον και την δημόσια υγεία, γ την νέα γενιά, δ. την πολιτική ευθύνη που φέρει για τα ανωτέρω, παραμένει μέχρι σήμερα αναπάντητη. Ομοίως και η επιστολή (1/3/2019) της καθηγήτριας Π. Νικολοπούλου Σταμάτη και Δρος Θ. Μέτση προς τον Υπουργό υγείας με θέματα α. τους κινδύνους για την δημόσια υγεία που πιθανώς έχει εντοπίσει το Υπ Υγείας. β. τα μέτρα που έχει πάρει ή οφείλει να πάρει το υπουργείο για την ενημέρωση και προστασία του πολίτη, γ. για την συμμετοχή του στο πρόσφατο νομοσχέδιο περί κεραιών, δ. την συγκρότηση επιστημονικής επιτροπής για την αντιμετώπιση των ανωτέρω, παραμένει και αυτή μέχρι σήμερα αναπάντητη αποδεικνύοντας και για τα δύο Υπουργεία την αδιαφορία και αναλγησία για θέματα εξαιρετικής σοβαρότητας όπως το Δημογραφικό της Ελλάδος, την Δημόσια Υγεία, την Νέα Γενιά και την προστασία του Έλληνα Πολίτη.

Για να συμμετέχετε στη συνεισφορά, κλικ εδώ.

Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ παρουσιάζει την oμιλία του καθηγητή Θεόδωρου Μέτση με τίτλο: Η ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ ΒΙΒΛΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 5G.

Ο Διδάκτορας Φυσικής τού Πανεπιστημίου MANCHESTER και Διευθυντής Ερευνών τού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών κ. Αλκιβιάδης – Κωνσταντίνος Κεφαλάς και ο Νομικός Περιβάλλοντος, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο & Κοινοτικό Δίκαιο στο PARIS II, και Πολιτικές Επιστήμες στην Ecole des Etudes Politiques κ. Κωνσταντίνος Διάκος ανέπτυξαν ο καθένας από την δική του επιστημονική «σκοπιά» το ζήτημα της πιλοτικής – πειραματικής ασύρματης τεχνολογίας 5G και ανάδειξαν με αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία την επικινδυνότητα της.

Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία: Mπορεί να προκαλέσει μέχρι και διάσπαση DNA

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Δρ. Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Γεωργίου, ανέφερε ότι μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες διασπούν το DNA, ενώ όσον αφορά τα παιδιά, τα προβλήματα έχουν δύο διαστάσεις.

Αφενός, καθώς αναπτύσσονται, επηρεάζεται ο τρόπος με τον οποίο συνδέονται τα νευρικά κύτταρα στον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο και δημιουργεί διάφορους τύπους καρκίνου, όπως η παιδική λευχαιμία ενώ την ίδια ώρα ενοχοποιείται και για αυτισμό, αφετέρου διασπά τον τρόπο που αναπτύσσεται σωστά ο εγκέφαλος και πέρα από τις βιολογικές βλάβες που δημιουργούνται, δεν αναπτύσσει το παιδί μελλοντικά τις κατάλληλες υποδομές για ανάπτυξη της νοημοσύνης.

Στην ουσία, είπε, δημιουργούνται γενιές παιδιών που θα υπολείπονται διανοητικά από προηγούμενες γενιές.

Ακούστε τον καθηγητή:

👉Στο παρακάτω βίντεο αποδεικνύετε ότι ΔΕΝ υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που τεκμηριώνουν ότι η τεχνολογία 5G είναι ασφαλής για την δημόσια υγεία.
ομολογία της FCC προς στο Κογκρέσο των ΗΠΑ)

Τα επιστημονικά αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος REFLEX
Γιατί.. ..Δεν αρκεί να ξέρεις τι σου προσφέρει η νέα τεχνολογία, πρέπει να μάθεις και τι μπορεί να σου στερήσει.