Είμαστε λάτρεις της ασφαλούς τεχνολογίας και σταθερά δεσμευμένοι στην προώθηση νέων τεχνολογιών που προστατεύουν τnν υγεία, την ασφάλεια, την προστασία της ιδιωτικής ζωής, της ιδιοκτησίας και το περιβάλλον.

Έχοντας αντιληφθεί ότι το 5G και πιο γενικά οι ασύρματες τεχνολογίες όλο και περισσότερο εξελίσσονται και ότι η Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία ολοένα και περισσότερο αυξάνεται και ότι όλα αυτά προορίζονται να παίξουν τεράστιο ρόλο στην καθημερινή ζωή και στο μέλλον των παιδιών μας, αναρωτηθήκαμε τι είναι αυτό που συμβαίνει.

Μελετώντας τα γεγονότα ανησυχήσαμε. Εμβαθύνοντας περισσότερο τρομάξαμε. Όταν μάθαμε πως επενδύονται ήδη εκατοντάδες δισεκατομμύρια, δίχως να έχουν δαπανήσει (εταιρίες και κυβερνήσεις) ούτε ένα ευρώ για το 5G για να δουν αν είναι ασφαλές για τη Δημόσια υγεία και το Περιβάλλον, εξοργιστήκαμε.

Με φωτεινό πυρήνα – παράδειγμα την απόφαση ακύρωσης του πιλοτικού – πειραματικού 5G προγράμματος στην Καλαμάτα, από απλούς ενεργούς πολίτες, αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθούμε για τις ζωές μας, τα παιδιά μας και το περιβάλλον.

Ερχόμενοι σε επαφή με ανθρώπους που είτε από επιστημονική θέση , είτε από θέση ανάγκης ως ηλεκτροευαίσθητοι, μελέτησαν σε μεγάλο βάθος την τεχνολογία αυτή και τις επιπτώσεις της, γίναμε θεατές σε έναν δυνητικό εφιάλτη που εκτυλίσσεται ερήμην της δικής μας συγκατάβασης.

Ομάδες πολιτών που συγκροτήθηκαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας, συνασπίστηκαν έχοντας πια σαφείς, κοινούς στόχους:

Να ανασταλεί κάθε λειτουργία αυτού του εν δυνάμει ολέθριου τεχνολογικού εργαλείου, του οποίου το ταχύτερο ίντερνετ είναι μόνο μια από τις δυνατότητες και αυτή που προβάλλεται στις διαφημίσεις.

Να διεκδικήσουμε να ερευνηθεί κάθε πλευρά και λειτουργία του από αξιόπιστους και ανεξάρτητους φορείς με τη συμμετοχή ενεργών πολιτών που θα λαμβάνουν γνώση για όλη την πορεία της έρευνας.

Μετά την πλήρη γνώση του θέματος σε κάθε πτυχή του να αποφασίσουν οι πολίτες: Αν και Πως Θέλουν να λάβει χώρα η «εξέλιξη και η πρόοδος» που αφορά το σήμερα και το μέλλον το δικό τους και κυρίως των παιδιών τους.

Δεν έχουμε κομματικό προσδιορισμό ούτε επιθυμούμε. Στοχεύουμε σε ενεργοποίηση και σε ουσιαστική συμμετοχή ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ σε ζητήματα που αφορούν την κοινωνία, που θέτουν ερωτήματα και απαιτούν απαντήσεις για αποφάσεις που διαμορφώνουν σημαντικά τον τρόπο ζωής και την υγεία και επηρεάζουν βαθύτατα το περιβάλλον.

Σύμμαχοί μας ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ !!! Όποιος και όποια πιστεύει πως έχει δικαίωμα να αποφασίζει για τα κορυφαία ζητήματα που καθορίζουν την ποιότητα και συνακόλουθα τη διάρκεια και την ποιότητα της ζωής.
Μέσα επίτευξης των ανωτέρω στόχων είναι όλα τα νομικά πιθανά μέσα έως και το υψηλότερο επίπεδο και η συνεχής ενημέρωση κατόπιν παρακολούθησης για την εξέλιξη του θέματος.

Η έμφαση στην ενημέρωση ενός τέτοιου σύνθετου και εξειδικευμένου θέματος κρίνεται απολύτως αναγκαία. Υπάρχουν ήδη γύρω μας πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από τα πεδία ακτινοβολίας και δεν αναγνωρίζεται καν επίσημα το μεγάλο τους πρόβλημα, ένα σοβαρότατο ζήτημα το οποίο ούτε καν έχει ερευνηθεί.
Ενεργοί και ευαίσθητοι για την υγεία μας και το περιβάλλον τώρα !! Όχι αδρανείς και ίσως ηλεκτροευαίσθητοι και ασθενείς αύριο.
Το σθένος μας προέρχεται από την επιστημονική γνώση, την ένωση και τη συλλογική δουλειά!!! Ελάτε μαζί μας.